KEZDŐLAP RÉSZVÉTEL TEMATIKA LEHETŐSÉGEK GARANCIA
www.mixerdiploma.hu
TEMATIKA

Koktél receptek

Elmélet 12 órában:

I. Mixerrel szemben támasztott követelmények

I/1: Jogszabályok ismertetése és Hhgiénia alapok vendéglátásban
I/2: Szakmai alapkövetelmények és szempontok a bártendernél

II. A szakma szabályai

II/1: Italajánlás szempontjaról
II/2: Vendégtípusok
II/3: Italok felszolgálása
II/4: Aperitif italok
II/5: Ételekhez ajánlható italok
II/6: Digestív italok

III. Koktéltörténelem

III/1: Szesztilalomról
III/2: Koktélkészítés nagyjai
III/3: Bártörténelem
III/4: Bár ismertetése (berendezések éseszközök)
III/5: Különleges bárok

IV. Bárokról tudni kell

IV/1: Eszközök
IV/2: Pohártípusok
IV/3: Töltési alapok és technikák
IV/4: Alap és segédanyagok

V: Ital csoportok

V/1: íz alapján
V/2: Hőmérséklet alapján
V/3: Funkció alapján
V/4: Mennyiség alapján

VI: Versenyekről

VII: Alkohollepárlás, Desztilláció, kategóriák

VII/1: Alapfogalmak, eljárás típusok
VII/2: Rum, Vodka, Gin, Pálinka, Tequila, Whisky, Borpárlatok,
VII/3: Likőrök
VII/4: Sörről amit tudni kell
VII/4a: Sörtípusok
VII/4b: Csapolási technikák
VII/4c: Felszolgálás
VII/5: Borról amit tudni kell
VII/5a: Fehér, Rosé, Vörösbor felszolgálása
VII/5b: Likőrborok
VII/5c: Szénsavas borok

Gyakorlat 48 órában:

VIII: Eszközismeret
IX: Rend, fegyelem, viselkedés
X: Alap koktélok megtanulása és készítése
XI: Népszerű italok elkészítésének elsajátítása
XII: Külföldi bárok és hajókon közkedvelt italok
XIII: Kreatív italkészítés és Working flair
XIV: Különleges környezetben munkavégzés
Az „IceBar” és „Jégbár” Magyarország területén is védjegyoltalom alatt álló kifejezések.
Azok használata engedélyhez kötött, engedély nélküli használata büntetőjogi következményeket vonhat maga után.
© Copyright 2018 Icebar Holding Kft. 1056 Budapest, Váci utca 40.

Twitter LinkedIN